2015. augusztus 2., vasárnap

Fáj a torkod vagy épp berekedtél?

Ismerd meg a zsálya valódi gyógyhatását!


Bemutatjuk a zsálya tényleges gyógyhatását, melyet elsősorban a kommunikációs szakemberek-, művészek-, tanárok- és a mindennapok során sokat beszélők figyelmébe ajánljuk!


Hatékony gyulladáscsökkentő torokfájásra, rekedtségre
Szeretnéd a megfázás vagy nátha bacijait csírájában feltartóztatni?  Nincs is rosszabb annál, amikor  a kezdődő torokfájás egészen a melléküregekre és/vagy a tüdőre átterjed. Tegyél ellene! Alkalmazd a zsályát!

A zsálya a rekedtség és a torokgyulladások különböző válfajainak gyógyítására tökéletes házi szer. A gyógynövény legfőképpen az illóolajain keresztül fejti ki gyulladásgátló, baktériumölő és fertőtlenítő hatását. 

Gargarizálj:
Tegyél egy csésze teához egy-két kávéskanál szárított zsályalevelet forró vízbe, majd hagyd állni tíz percig. Miután kissé lehűlt, szűrd le, és a csészényi meleg teával öblögesd a torkod. Egy-két óránként ismételd ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés. A gyógyhatás eléréséért gennyes mandula esetén félóránként érdemes gargarizálnod.

Fogyaszd el egy csésze teaként:
Az előbbieket figyelembe véve, miután leszűrted a főzetet, ízesítsd mézzel, ami szintén nyugtatja a torkot. A teából lassan kortyolgatva, naponta legfeljebb három csészényit fogyassz. A garatban fellépő kellemetlen összehúzó érzést (ami különösen a gyermekeket zavarhatja) enyhítheted, ha a teát fele-fele arányban zsályalevélből és kamillavirágból készíted.

Egyéb alkalmazási módok
  • Gyomor- és bélhurut esetén felfúvódásgátló és görcsoldó szerként alkalmazhatod, ha fél órával az étkezés előtt megiszol egy csésze zsályateát.
  • Összehúzó és vérzéscsillapító hatása miatt használhatod a szájban lévő sebek, szájpenész, fogínyvérzés, fogínysorvadás és a kellemetlen lehelet ellen is, napi többszöri gargarizálással.

Tudtad-e?
"A húsok részben azért romlanak meg, mert zsírtartalmuk oxidálódik, s ez avasodáshoz vezet. A zsálya, akárcsak a rozmaring, erősen antioxidáns anyagokat tartalmaz, melyek lassítják a hús megromlását. Antioxidáns hatóanyagainak tartósító értéke egyes kereskedelmi tartósítószerekével vetekszik, ami igazolja hagyományos alkalmazását (az ókori görögök és rómaiak kezdetben húsok tartósítására használták a zsályát)." 


Figyelmeztetés: Ha valamilyen egészségügyi problémád van, kérd ki orvosod tanácsát.

Ha nincsen időd zsálya teát forrázni, ízesítsd a hagyományos teád zsálya szirupunkkal. A zsálya hatóanyagai több napi áztatással kerülnek a szirupunkba. 


A zsálya szirupot a teaízesítésen kívül használhatod édességekhez és salátákhoz öntetként. Egyedi és zamatos!


Hogyan juthatsz a termékeinkhez?

Készülőben van az Árokparti Patika honlappal egybekötött webshopjának bevezetése, ahol kényelmesen tudtok majd online is vásárolni. Nem kell félni, addig is kínálunk Nektek beszerzési lehetőséget!

Személyesen: 3572 Sajólád, Gyömrőpuszta 3/1.
Emailen keresztül: arokpartipatika@gmail.com (Itt telefonos egyeztetést is kérhettek!)

Felhasznált forrás:
http://www.vital.hu/themes/alter/bio4.htm

ÁROKPARTI PATIKA - EGYSZERŰEN EGÉSZSÉGES!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése